Sold out!

АНГЕЛСКИ КРИЛЈА – НИКОЛА СТАНКОВСКИ

1,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: Ангелски крилја

Автор: Никола Станковски

Материјал: Jаглен

Производство: 2019 год.

Цена: 1000 денари

Димензии: 29 cm х 40 cm

НИКОЛА СТАНКОВСКИ 

Роден  2000 година, живее во Крива Паланка. Се занимава со сликарство уште од детството. Црта портрети, пејзажи, животни и друго со акрил, масло на платно и јаглен на хартија. Студира на Факултетот за Ликовни уметности Скопје. Учествувал на натпревари на кои  има добиено прво место на балканско ниво. За него цртањето претставува одмор, мир и спокој, негово безбедно место во кој тој ужива и се релаксира од реалноста и секојдневниот живот.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro