БЕЛЕЗЗАС (УБАВИЦИ) – ТЕОДОРА МИРЧЕСКА

30,000.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: БЕЛЕЗЗАС (УБАВИЦИ)

Автор: Теодора Мирческа

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2021 год.

Цена: 30.000 денари

Димензии: 100 cm х 100 cm

 

ТЕОДОРА МИРЧЕСКА

Родена е на сончев ден во март. Тогаш никој не беше свесен за нејзиниот талент… Но, еден ден, кога ја зеде четката во нејзината рака, не можеше да престане да слика. На почетокот таа ја пронајде инспирацијата во природата, а потоа започна со коњите … чист импресионизам, некои би рекле. Иако сликите од нејзиниот зрел период се преполни со егзотика … прикажани со милостиви приказни за силни емоции, страст, привлечност и топлина.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro