Sold out!

ДЕВОЈКА СО ЦВЕТНО ВЕНЧЕ– ЈАСМИНА МИЛОШЕВИЌ ТРПЕВСКА

1,400.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: ДЕВОЈКА СО ЦВЕТНО ВЕНЧЕ

Автор: Јасмина Милошевиќ Трпевска

Материјал: Молив

Година на изработка: 2020 год.

Цена: 1400 денари  (со рамка)

Димензии: 30cm х 40cm

ЈАСМИНА МИЛОШЕВИЌ ТРПЕВСКА

Јасмина Милошевиќ Трпевска родена 1975 год. во Скопје. По професија медицинар, меѓутоа отсекогаш пројавувала интерес за уметност, односно сликарство.
Учествувала на училишни натпревари по ликовна уменост, со освоени прво и второ место. Црта портрети, пејсажи, животни, цвеќе со акрил и молив. Нејзината парола е :”Никогаш во животот не е предоцна да го живееш својот сон, да ја оствариш својата најголема желба, да се пронајдеш себеси, да го живееш она што навистина си, со полни плуќа! За љубовтта во било каква форма нема пречка!” За себе вели дека во светот на сликарството се пронаоѓа себеси, каде човек може да отплови далеку од сите, во некој свој свет каде се чувствува дека таму потполно припаѓа !

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro