Sold out!

ДРВО НА ЖИВОТОТ – НАДИЦА ПЕТРОВА

22,200.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: Дрво на животот

Автор: Надица Петрова

Материјал: Акрил на платно (со 3д ефекти, контури со контур паста)

Производство: 2022 год.

Цена: 22200 денари 

Димензии: 80 cm х 60 cm

НАДИЦА ПЕТРОВА

Дипломиран актер.
Слика неколку години.
За неа уметноста е медиум преку кој луѓето можат да  ​​погледнат поблиску до социјалните прашања, кај другите луѓе и нивните емоции, во околината што ги опкружува, и секојдневните предмети и форми на живот околу нив.
Тоа им помага да видат што е таму, но не е лесно да се согледа.
Уметникот го изнесува она што не може да се види или лесно се чувствува.
Тоа може да ги натера луѓето да го преиспитаат своето размислување за предметот што е поставен пред нив.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro