ЖЕНСКИ АКТ- ДЕСПИНА ФИДАНОВСКА

5,000.00 MKD

In stock

Опис

 

Наслов: ЖЕНСКИ АКТ

Автор: Деспина Фидановска

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2018 година

Цена: 5000 денари

Димензии: 60 см х 40 см

ДЕСПИНА ФИДАНОВСКА

Родена 1992 година во Скопје. Има завршено ликовна академија во Скопје (Дипломиран вајар со конзервација и реставрација).
Има учествувано на неколку групни изложби и како гостин на изложба на ДЛУМ.
Сликањето за неа претставува мир, спокој, воедно и бајка и реалност. Измешани чуства кои потполно ја водат кон она што сака да го создадава.
Најмногу сака да слика апстрактни дела, мртва природа и актови. Акрилните бои за неа се техника со која најдобро го доловува она што сака да го пренесе на платното.
MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro