Sold out!

ЗАБОРАВЕНИ ВО ВРЕМЕТО – ТРАЈЧЕ ВОИНОВ

61,660.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: ЗАБОРАВЕНИ ВО ВРЕМЕТО

Автор: Трајче Воинов

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2022 год.

Цена: 61,660.00 денари

Димензии: 120 cm х 90 cm

ТРАЈЧЕ ВОИНОВ

Уметноста за него секогаш беше место за бегство. Неговиот сопствен соларен систем. Како дете, тој правеше модни илустрации и присуствуваше на мали натпревари за сликање во  училиште. За време на неговата адолесценција, скиците го исполнуваа секој простор во тетратките. Додека работи во странство, во Катар и има здравствени проблеми, уметноста станува неговото место за удобност и среќа. Конечно, може да си го дозволи долгогодишниот сон да има контакт со реалноста, сликарството станува неговиот втор дом.
Работејќи постојано на подобрување на неговите вештини во 2018 година, е местото каде што работите стануваат посериозни забелешки за Трајче. Уметноста станува негово алтер его и по многу размислување, во 2020 година се раѓа ТРАВО. Неговиот сопствен соларен систем. Неговиот отпечаток од прст. Верувајќи дека сè што нè опкружува има единствена ДНК на постоење и важноста да се биде верен на неговото потекло, тој се обидува да ја фати во секоја енергија што има влијание врз овој свет. Тој сакаше да ја задржи својата хуманитарна страна, и со секое продадено уметничко дело, 10% одат во разни организации, кои помагаат да се подобри животот на секоја работа што дише.
Работејќи со различни видови на масла и акрилик, инспирирани од сè што гледа, уметничките дела на Траво се раѓаат секојдневно. Апстрактната уметност е неговото примарно поле на работа, но истражува и овозможува како уметник да проба нови техники и инспирации. Не постои еден пат до тоа да се биде вистински.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro