Sold out!

Зборник за Овче Поле (книга втора) – НИКОЛА РИСТЕВСКИ

Опис

Наслов: ЗБОРНИК ЗА ОВЧЕ ПОЛЕ – книга втора

Автор: НИКОЛА РИСТЕВСКИ

Година на издавање: 2018

Цена:  денари

Издавач:

Страни:

Инфо: Зборник за Овче Поле – книга втора содржи автентични фототипи од извори на литература во кои се споменува големото Овчеполие, пишувани на неколку јазици. 32 наслови на над 200 страници со податоци, факти и информации за Овчеполската Котлина. Од патеписите на Евлија Челеби и Јеротие Рачанин, преку бугарските и српските книги од крајот на 19 и почетокот на 20 век во кои се споменува Овче Поле, до избор од научните трудови на Јован Трифуноски, со овој Зборник можете да се запознаете со древниот Овчеполскиот регион директно преку страниците на старите книги.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro