Sold out!

ИЗВОРОТ – МАЈА АНДОНОВА ЈОКИЌ

24,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: Изворот

Автор: Маја Андонова – Јокиќ

Материјал: Мешани материјали  на платно

Производство: 2020 год.

Цена: 24000 денари 

Димензии: 90 cm х 70 cm

МАЈА АНДОНОВА ЈОКИЌ

Родена 1980 година во Скопје.
Зад себе има три самостојни изложби и има учествувано на повеќе од десетина групни изложби во земјата и странство од 2016г. до сега.
Преку сликарствотво ги изразува своите чувства, радост, турбуленции, врската со себе и ситуациите кои ја инспирираат.
Маја преку своите слики ја изразува енергијата на животот, истражувајќи во себе места кои  истовремено не прават ранливи  и силни.
За неа процесот на сликање е вид  на медитација, внесеност во сегашниот миг и споделување радост на живеење и творење.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro