Sold out!

КОЛИБРИ – ЈОРДАНЧО КИЦОВСКИ

18,600.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: Колибри

Автор: Јорданчо Кицовски

Материјал: Спрееви и маркери на платно

Производство: 2018 год.

Цена: 18.600 денари 

Димензии: 100 cm х 70 cm

ЈОРДАНЧО КИЦОВСКИ

Роден 1980 во Скопје.
Завршил на Факултетот за Ликовни Уметности во Скопје како графичар со реставрација и конзервација
Се бави со сликање на ѕидови и фасади, изработка на сувенири и икони, слики и цртежи, стрипови …
Самостојни изложби:
Изложбен салон на Саем – град Скопје, 11-25 Мај 2015 година
Изложбен салон КИЦ – град Скопје, Мај 2019
Изожбен салон Пионерски Дом – град Гевгелија, Јуни 2019
Групни изложби:
групна изложба во Дом на АРМ, 2004Ж
групна изложба во Уметничка Галерија Мала Станица”-Скопје, 2005
групна изложба Св. Климент Охридски – Национална и Универзитетска Библиотека – Скопје, Меѓународен ден на мирот”, 2006
групна изложба, Уметничка галерија Мала Станица-Скопје, 2007
групна изложба, МКЦ Изгубено и најдено– Скопје, 2007
Графичко Биенале на мали графики во Тетово, 2008
групна изложба, во Домот на културата – Пробиштип, 2008
групна изложба на Графичари, Печатница Софија”- Богданци, 2008
групна изложба, Печатница Софија– Богданци, 2009
групна изложба Bakehouse art complex, Мајами, вода, 2010
групна изложба Bakehouse art complex, Мајами, книга, 2010
групна изложба, МКЦ, Графичко Триенале – Скопје, 2010
групна изложба, Домот на Србите во Македонија, 2010
групна изложба, АРТ Институт – Скопје, “loading” , 2010
групна изложба, Док на Културта, Кочани, 2019
Колонии:
Манастир Лесново – Пробиштип, Р. Македонија, 2008
групна изложба на графика, Печатница Софија” – Богданци, 2008
групна изложба на графика, Печатница Софија” – Богданци, 2009
групна изложба во Bakehouse во Мајами, каде бев 2 месеци од крајот на мај до средината на јули 2010 со програма за размена преку Невладина организација art studio од Скопје, Република Македонија

 

 

 

 

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro