Sold out!

КОН НАПРЕД – БОЈАНА АРТИНОВСКА

3,500.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: КОН НАПРЕД

Автор: Бојана  Артиновска  Трпческа

Материјал: Акварел на хартија

Производство: 2019 год.

Цена: 3500 денари 

Димензии: 34 cm х 23 cm

БОЈАНА  АРТИНОВСКА

Родена  1977 година во Велес каде завршува основно и средно образование.
Факултет за ликовна уметност при Универзитетот Кирил и Методиј, Скопје завршува  во класата на проф. Родољуб Анастасов на отсек сликарство и сценографија.
Од 2000 до 2003 година живее и работи како слободен уметник во САД.
2008 година во Музејот на НОБ во Крушево ја реализира својата прва самостојна изложба на манифестацијата „10 Дена крушевска Републикапод наслов:  ,,Во МЕНЕ .
Својата втора самостојна изложба ја оствари во 2011 год. во ликовната галерија во Прилеп. Насловена е ,,ГОЗБА”  и е своедвидно ретроспективно видување на нејзината дотогашна работа.
Tретата самостојна изложба ја остварува во 2020 год. во Ниш, Република Србија и е насловена ,,ТРЕПЕТ”.
Од 2005 година е член е на Друштвото за Ликовни Уметници Битола а од 2010г. е член  на Друштвото на Ликовни Уметници Прилеп и од 2020 г.е член на ДЛУМ.
Живее во Прилеп и во повеќе прилики соработувала како надворешен соработник со НУЦК Марко Цепенков и театарската работилница за изработка на костими, сценографија и шминка за повеќе претстави.
Следствено со сликарството и сценската уметност, истражува и во полето на фотографијата.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro