Sold out!

3 (Циклус: Житни полиња) – ВЛАДИМИР ТЕМКОВ

40,600.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: (Циклус: Житни полиња)

Автор: Владимир Темков

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2020 година

Цена: 40,600.00 денари

Димензии: 50 cm х 70 cm

 

ВЛАДИМИР ТЕМКОВ

Роден 1959г. во Кавадарци. Дипломирал на Факултетот за Ликовни Уметности во Скопје.

Самостојни изложби:

1983- Музеј Галерија-Кавадарци

1984- Народна Библиотека-Охрид

1987- Градски Музеј-Вуковар, Хрватска

1987- Дом на Култура-Берово

1988- Галерија ,,Амадеус,,-Осјек, Хрватска

1988- Музеј Галерија-Кавадарци

1989- Дом на Култура-Битола

1990- Музеј-Неготино

1994- Музеј Галерија-Кавадарци

1997- Младински Културен Центар (МКЦ)-Кавадарци

1999- Музеј Галерија-Кавадарци

1999- Музеј Галерија-Велес

1999- Дом на Култура-Штип

2000- Дом на Култура-Струмица

2000- Дом на Култура-Радовиш

2000- Музеј Галерија-Панаѓуриште, Бугарија

2000- Ликовен Салон-Пазарџик, Бугарија

2001- Младински Културен Центар (МКЦ)-Кавадарци

2002- Музеј Галерија-Кавадарци

2003- Музеј Галерија-Велес

2003- Галерија на Ликовна Уметност-Штип

2003- Дом на Култура-Струмица

2004- Хотел ,,Југо,,-Гевгелија

2005- Уметничка Галерија-Битола

2006- Музеј Галерија-Кавадарци

2008- Национална Галерија ,,Мала Станица,,-Скопје

2008- Младински Културен Центар (МКЦ)-Софија, Бугарија

2009- Градска Галерија, Дом на Култура ,,Иван Мазов-Климе,,-Кавадарци

2009- Градски Музеј-Штип

2009- Дом на Култура-Крива Паланка

2009- Дом на Култура-Кратово

2010- Дом на Култура-Ресен

2010- Дом на Култура-Кавадарци (Град на култура-свечено отворање)

2011- Дом на Култура-Св. Николе

2011- Дом на Култура-Пробиштип

2011- Македонска Амбасада-Париз, Франција

2011- Градска Галерија-Велес

2011- Центар за Култура-Кочани

2011- Галерија ,,Аполонија,,-Гевгелија (Град на култура)

2011- Центар за Култура ,,Војдан Чернодрински,, Градска Галерија-Прилеп

2013- Ликовен проект “30 ГОДИНИ ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО НА ВЛАДИМИР ТЕМКОВ” Национална Галерија ,,Мала Станица,,-Скопје

2013- Ликовен салон ,,Магаза,,-Битола

2013- Градска Галерија,,Марко Цепекнов,,-Прилеп

2013- Градска Галерија-Кавадарци

2013- Галерија ,,Аполонија,,-Гевгелија

2013- Дом на Култура ,,Мирка Гинова,, Галерија-Демир Капија

2013- Галерија ,,Амам,, Градски Музеј-Штип

2013- Галерија МЦ-Њу Јорк, САД

2014- Дом на Култура-Виница

2014 – Дом на Култура-Св.Николе

2015- Градска Галерија, Дом на Култура ,,Иван Мазов-Климе,,-Кавадарци

2015- Матица Ексклузив-Скопје

2015- Центар за култура ,,Трајко Прокопиев,,-Куманово

2015- Музеј на Град-Кратово

2015- Културно Информативен Центар (КИЦ)-Скопје

2015- Центар за култура-Гостивар

2016- Центар за култура Градска галерија-Прилеп

2016- Дом на култура-Ресен

2016- Дом на култура-Илинден, Скопје

2016- Галерија ,,Кастамону,,-Бурса, Измир, Турција

2016- Нови Пазар, Србија

2016- Дом на култура, Ликовна Група 5-Кавадарци

2016- Центар за култура, Охридско Лето-Охрид

2017-Галерија ,,Магаза,,Ликовна група 5-Битола

Од 1980г. учествувал на повеќе групни изложби во Македонија, Словенија, Србија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Франција, Турција, Кина.

Учествувал и организирал многу ликовни колонии во периодот помеѓу 1981г. до 2016г. и тоа во Кавадарци, Крива Паланка, Битола, Крушево, Радовиш, Охрид, Гевгелија, Валандово, Велес, Дојран, Пробиштип, Берово, Вевчанни, Кичево, Бугарија, Босна и Херцеговина, Турција, Албанија и тн.

Реализирал многубројни проекти од областа на уметноста и учествувал на бројни меѓународни конференции.

 

 

 

 

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro