Sold out!

КОЊ – СНЕЖАНА КОЛЕВСКА

9,000.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: КОЊ

Автор: Снежана Колевска

Материјал: Масло на платно

Година на изработка: 2020 год.

Цена:  9000 денари

Димензии:  80cm х  55cm

 

СНЕЖАНА КОЛЕВСКА

Снежана Колевска е родена во Скопје  1978 година. Од рана возраст покажува интерес за цртање и со своите цртежи учествува на натпревари каде што освојува  награди. Нејзината љубов  кон сликарството како и поддршката од нејзиниот ментор, големиот академски сликар Новица Трајковски, го одбележуваат нејзиниот  креативен пат. Учествува на бројни изложби низ Македонија. Инспирациите ги црпи од животот, а слика во техника масло на платно.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro