КРУГОТ ЗАПРЕ – ПЕТРА ЈОВАНОВСКА

Опис

Наслов: КРУГОТ ЗАПРЕ

Автор: Петра Јовановска

Материјал: Дигитален принт на платно

Година на изработка: 2014 год.

Цена: 9.400 денари 

Димензии:  50,5cm х  66,5cm

 

ПЕТРА  ЈОВАНОВСКА

Има завршено Факултет за ликовни уметности во Скопје.

До сега реализираше 47 самостојни изложби, (краток избор):

2020 – Галерија Курија, Музеј Пригорја, Загреб, Хрватска

2019 – Изложбена сала, Амбасада на Р.С.М., Париз, Франција

2018 – Галерија Бунсен Гоетц, Нирнберк, Германија

2018 – Галерија Луксори Спа, Карлови Вари, Р. Чешка

2017 – Галерија МЦ, Њујорк, САД

2016 – Прима Центар Берлин, Германија

2014 – НГМ, Чифте Амам, Скопје

Има земено учество во над 300 групни изложби, (краток избор):

2020 – Арт Капитал, Гранд Пале, Париз, Франција

2020 – Зимски салон ДЛУМ, Чифте Амам, Скопје

2019 – Микс Медија, Галерија Мениер, Лондон, Велика Британија

2019 – Артин Лима, Музеј де Бринкведо, Понт де Лима, Португалија

2019 – Човечки права # Клима, Кампана деи Кадути, Роверето, Италија

2018 – 17. Зимски салон, НГМ – Чифте Амам, Скопје

2017 – Изминување на времето, Л.У. Народен музеј, Велес

2016 – Македонски рефлексии, Замок Кленова, Р.Чешка

Добитник е на неколку награди: Признание Арт Олимија, Токио, Јапонија; Жени во уметноста, Орландо, САД; Остенов уметник, Галерија Остен, Скопје; 1.Награда на ДЛУМ “Grand – Prix“ на 14. Зимски салон, Скопје; Награда на ДЛУМ за графика, Скопје; Признание за мала графика, Биенале Интер-Арт, Романија; 1. награда за колаж, Прага, Р. Чешка.

Учесник на голем број меѓународни ликовни колонии, симпозиуми, семинари, организатор и куратор на ликовни проекти, член на ДЛУМ и ИКОМОС.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro