Sold out!

КУЛА – РОБЕРТ МОЈСОВ

2,900.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: КУЛА 

Автор: Роберт Мојсов

Материјал: Масло на МДФ панел

Производство: 2021 година

Цена: 2,900.00 денари

Димензии: 35 cm х 35 cm

РОБЕРТ МОЈСОВ

Роден  1991 година во Неготино. Како хоби почнува да црта на хартија со молив во школска возраст. Пред неколку години почнува да се занимава активно со планинарење и оттогаш љубовта кон планините го претвора неговото хоби за цртање во активна пасија.
Неговите дела содржат пејсажи и апстрактни слики, чија цел е доловување на играта на бои. Тој вели: “Немам толку време за да ги видам сите планини и бои, па затоа решив да ги насликам. И оние кои што постојат, и оние кои што не постојат.”
MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro