Sold out!

ЛЕТАРГИЈА – ХРИСТИНА ТАРАБУНОВА

Опис

Наслов: ЛЕТАРГИЈА

Автор: Христина Тарабунова

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2021 год.

Цена: / денари 

Димензии: 80 cm х 100 cm

ХРИСТИНА ТАРАБУНОВА

Родена 1987 година во Скопје.
Уште во своето рано детство учествува на разни уметнички конкурси како Мал Битолски Монмартр, Галеријата Остен  и на други колективни детски изложби каде се здобива со награди.
Својата прва изложба “Les veyx de la mama” ја реализира во 2016 година во Скопје во колаборација со уметникот Крсто Анастас Глигорјадис каде главен извор за инспирација ги води погледот на секоја мајка, преку надреално претставени дела.
Втората самостојна изложба е со хуман карактер “Оној кој ќе зачува живот, го чува целиот свет – 13 причини зошто” и е во Скопје 2018г.
Учествува и на хуманитарните колективни изложби “Донирај уметност“,  во Културно Информативен Центар – Скопје 2018 г. и “Која пудра најдобро покрива модрици” во Скопје 2019 г.
Во 2020 г. учествува на колективната изложба “Ослободени” во форма на краткометражен филм во кој заедно со неа учествуваат 8 артисти.
Денес работи во Туристичкиот Информативен Центар на Град Скопје.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro