МАЛА КУЌИЧКА ВО ПРЕРИЈАТА – ЈАСМИНА МИЛОШЕВИЌ ТРПЕВСКА

6,000.00 MKD

In stock

Опис

 

Наслов: Мала куќичка во преријата

Автор: Јасмина Милошевиќ Трпевска

Материјал: Акрил на картон

Година на изработка: 2021 год.

Цена: 6000 денари

Димензии: 50 cm х 50 cm

ЈАСМИНА МИЛОШЕВИЌ ТРПЕВСКА

Јасмина Милошевиќ Трпевска родена 1975 год. во Скопје. По професија медицинар, меѓутоа отсекогаш пројавувала интерес за уметност, односно сликарство.
Учествувала на училишни натпревари по ликовна уменост, со освоени прво и второ место. Црта портрети, пејсажи, животни, цвеќе со акрил и молив. Нејзината парола е :”Никогаш во животот не е предоцна да го живееш својот сон, да ја оствариш својата најголема желба, да се пронајдеш себеси, да го живееш она што навистина си, со полни плуќа! За љубовтта во било каква форма нема пречка!” За себе вели дека во светот на сликарството се пронаоѓа себеси, каде човек може да отплови далеку од сите, во некој свој свет каде се чувствува дека таму потполно припаѓа !

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro