МИПАБЛО – ТЕОДОРА МИРЧЕСКА

40,000.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: МИПАБЛО

Автор: Теодора Мирческа

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2020 год.

Цена: 40.000 денари

Димензии: 100cm х 80cm

ТЕОДОРА МИРЧЕСКА

Родена е на сончев ден во март. Тогаш никој не беше свесен за нејзиниот талент… Но, еден ден, кога ја зеде четката во нејзината рака, не можеше да престане да слика. На почетокот таа ја пронајде инспирацијата во природата, а потоа започна со коњите … чист импресионизам, некои би рекле. Иако сликите од нејзиниот зрел период се преполни со егзотика … прикажани со милостиви приказни за силни емоции, страст, привлечност и топлина.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro