Sold out!

МОЌТА НА ДОПИРОТ – ТЕОДОРА МИРЧЕСКА

45,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: МОЌТА НА ДОПИРОТ

Автор: Теодора Мирческа

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2022 год.

Цена: 45.000 денари

Димензии: 100cm х 90cm

ТЕОДОРА МИРЧЕСКА

Родена е на сончев ден во март. Тогаш никој не беше свесен за нејзиниот талент… Но, еден ден, кога ја зеде четката во нејзината рака, не можеше да престане да слика. На почетокот таа ја пронајде инспирацијата во природата, а потоа започна со коњите … чист импресионизам, некои би рекле. Иако сликите од нејзиниот зрел период се преполни со егзотика … прикажани со милостиви приказни за силни емоции, страст, привлечност и топлина.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro