ПЕЈЗАЖ ОД МОЈОТ КРАЈ – БЛАЖЕ ДОНЕВ

17,500.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: ПЕЈЗАЖ ОД МОЈОТ КРАЈ

Автор: Блаже Донев

Материјал: Масло на платно

Производство: 2017 год.

Цена: 17500 денари 

Димензии: 65 cm х 55 cm

БЛАЖЕ ДОНЕВ

Роден 1969 година во Штип.
Сликарството го осознава преку Академскиот сликар Новица Трајковски и преку нивна  долгогодишна соработка тој го усовршува овој вид на уметност.
Од почетокот на неговата кариера (93’год.) Блаже Донев има направено три самостојни изложби од кои две во Скопје 2003 и 2010 година, а  третата во 2018 год. во Домот на Културата во нас. Илинден.
Има учествувано на повеке групни изложби низ Македонија.
Негов стил на творење е реализмот и надреализмот како правец во сликарството, но исто така тој го претставува Македонскиот фолклор и традиција со неговите портрети, иконописи и фрескописи.
Живее и твори во Скопје.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro