ПОРТРЕТ – ЕЛЕОНОРА ЗДРАВКОВСКА

1,500.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: ПОРТРЕТ

Автор: Елеонора Здравковска

Материјал: Акварел на хартија

Година на изработка: 2019 год.

Цена:  1500 денари

Димензии:  27,8cm х  38cm

ЕЛЕОНОРА ЗДРАВКОВСКА

Елеонора Здравковска родена во Скопје в 1990 г. Завршила постдипломски студии на Архитектонски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Црта уште од рана возраст и учествува на натпревари, конкурси, ликовни колонии и групни изложби. Во своите дела црпи инспирација од човекот, неговите чувства, природата и нивната нераскинлива врска, прикажувајќи го истото со симболика на надреалистичен начин. Работи со акрил, молив, молив во боја, акварел и други техники.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro