Sold out!

ПРВ ОБИД – РОБЕРТ МОЈСОВ

1,250.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: ПРВ ОБИД

Автор: Роберт Мојсов

Материјал: Акрил на платно, картонски панел

Производство: 2020 година

Цена: 1,250.00 денари

Димензии: 30 cm х 40 cm

РОБЕРТ МОЈСОВ

Роден  1991 година во Неготино. Како хоби почнува да црта на хартија со молив во школска возраст. Пред неколку години почнува да се занимава активно со планинарење и оттогаш љубовта кон планините го претвора неговото хоби за цртање во активна пасија.
Неговите дела содржат пејсажи и апстрактни слики, чија цел е доловување на играта на бои. Тој вели: “Немам толку време за да ги видам сите планини и бои, па затоа решив да ги насликам. И оние кои што постојат, и оние кои што не постојат.”
MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro