ПРОБИВ НА СВЕТЛИНАТА 18.1 – РЕШАТ АМЕТИ

43,750.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: ПРОБИВ НА СВЕТЛИНАТА 18.1 

Автор: Решат Амети

Материјал: Mасло на платно

Производство: 2018 год.

Цена: 43750 денари

Димензии: 70cm х 60cm

 

РЕШАТ АМЕТИ

 

Роден 1964г. во Гостивар

Завршил Средно ликовно училиште во Скопје и Факултет за ликовна уметност во Скопје, во класата на Ана
Темкова

Постдипломски студии завршува на Факултетот за уметности во Приштина, во класата на Реџеп Фери.

Моментално работи како професор по сликарство, на Факултет за уметности при Државниот универзитет во
Тетово.

Добитник е на голем број награди меѓу кои најзначајна е од Министерството за култура на Република
Македонија – Наградата 11 Октомври за животно дело во уметноста и културата како и многубројни признанија
во Албанија, Македонија и Австрија. Учествува и на многу домашни и меѓународни симпозиуми и уметнички
колонии. Има индивидуални изложби во Скопје, Приштина, Анкара, Софија, Загреб, Шаморин, Берлин, Хамбург,
Цирих, Брисел, Њу Јорк, Пекинг…

Учесник е на повеќе од 200 групни меѓународни и домашни изложби во Њујорк, Париз, Стразбур, Виена, Пасау,
Анкара, Едирне, Рим, Бостон, Дижон, Трст, Софија, Варшава, Горица,

Улцињ, Тирана, Валона, Поградец, Приштина, Гњилане, Сува Река …

 

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro