Sold out!

РАКАТА НА ФАТИМА (ХАМСА) – ЕЛЕНА МИРЧЕВСКА

3,500.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: РАКАТА НА ФАТИМА (ХАМСА)

Автор: Елена Мирчевска

Материјал: Мозаик во посебна техника со маслени бои

Производство: 2020 г.

Цена: 3500 денари (сликата е без рамка)

Димензии: 35 см х 25 см

ЕЛЕНА МИРЧЕВСКА

Родена 1985 година во Битола. Просветен работник, има десетгодишно искуство во невладиниот сектор како активист, проектен  менаџер  во областа на културата, координатор за односи со јавност, проект администратор, врснички едукатор во организаците: НВО Виа Вита, Здружение на граѓани GOPESH HOARA NOSTRA, НВО Баирска Светлина, НВО Престиж. Љубовта кон уметноста ја започнува уште во детството, меѓутоа активно со изработка на мозаици започнува да се занимава  после менторство од Иван Димитровски. Изработува мозаици со мандала елементи и има реализирано неколку групни изложби.

 

 

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro