Sold out!

СИМФОНИЈА НА НЕСОНИЦАТА – БИЛЈАНА БИЛБИЛОСКА

9,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: СИМФОНИЈА НА НЕСОНИЦАТА

Автор: Билјана Билбилоска

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2018 год.

Цена: 9000 денари 

Димензии: 50 cm х 70 cm

БИЛЈАНА БИЛБИЛОСКА
Дипломирала и магистрирала на Факултетот за ликовни уметности на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на отсекот графика со графички дизајн.
Досега реализирала четири самостојни изложби во Македонија и над 100 групни во земјава и во странство.
Учествувала на пет меѓународни ликовни колонии во Македонија и Србија.
Во својата уметност ги истражува взаемните односи на ликовните принципи, како и нивната поврзаност со музиката.
Се занимава со графички дизајн, илустрација и филм.
MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro