СЛОБОДА (6) – СНЕЖАНА МЕЛНИК

18,600.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: циклус Слобода

Автор: Снежана Мелник

Материјал: Акварел и молив

Производство: 2020 год.

Цена: 18000 денари

Димензии: 32 см х 50 см (42см х 60см со паспарту и рамка)

 

Снежана Мелник

Родена  во источна Украина  1979 година каде завршила технички и економски колеџ во средно училиште и студии на Националниот Универзитет во источна Украина. Студирала  и алтернативна психологија од каде го менува  погледот кон светот и значењето во животот.

Во 2013 година со своето  семејство се сели во Македонија. Тука  започнува да го учи сликарството како хоби. За првпат  во 2015 година учествува на групна изложба. Од 2016 до 2020 година учествува на 30 различни меѓународни ликовни колонии и била дел од многу меѓународни групни изложби. Организира 12 нејзини самостојни изложби. Таа сè уште активно работи на теми како што се човечки емоции, психолошки слики, човечки односи и сексуалност и индустриски пејзаж.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro