СЛОБОДНА КОМПОЗИЦИЈА 4 – РЕШАТ АМЕТИ

15,625.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: СЛОБОДНА КОМПОЗИЦИЈА 4

Автор: Решат Амети

Материјал: Масло на хартија

Производство: 2019 год.

Цена: 15625 денари

Димензии: 35cm х 48cm (50cm х  70cm  со паспарту)

РЕШАТ АМЕТИ

 

Роден 1964г. во Гостивар

Завршил Средно ликовно училиште во Скопје и Факултет за ликовна уметност во Скопје, во класата на Ана
Темкова

Постдипломски студии завршува на Факултетот за уметности во Приштина, во класата на Реџеп Фери.

Моментално работи како професор по сликарство, на Факултет за уметности при Државниот универзитет во
Тетово.

Добитник е на голем број награди меѓу кои најзначајна е од Министерството за култура на Република
Македонија – Наградата 11 Октомври за животно дело во уметноста и културата како и многубројни признанија
во Албанија, Македонија и Австрија. Учествува и на многу домашни и меѓународни симпозиуми и уметнички
колонии. Има индивидуални изложби во Скопје, Приштина, Анкара, Софија, Загреб, Шаморин, Берлин, Хамбург,
Цирих, Брисел, Њу Јорк, Пекинг…

Учесник е на повеќе од 200 групни меѓународни и домашни изложби во Њујорк, Париз, Стразбур, Виена, Пасау,
Анкара, Едирне, Рим, Бостон, Дижон, Трст, Софија, Варшава, Горица,

Улцињ, Тирана, Валона, Поградец, Приштина, Гњилане, Сува Река …

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro