Sold out!

СМРТ – НИКОЛА СТАНКОВСКИ 

2,500.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: СМРТ

Автор: Никола Станковски

Материјал: Акварел

Производство: 2020 год.

Цена: 2500 денари

Димензии: 38,8 cm х 27,9 cm

НИКОЛА СТАНКОВСКИ 

Роден  2000 година, живее во Крива Паланка. Се занимава со сликарство уште од детството. Црта портрети, пејзажи, животни и друго со акрил, масло на платно и јаглен на хартија. Студира на Факултетот за Ликовни уметности Скопје. Учествувал на натпревари на кои  има добиено прво место на балканско ниво. За него цртањето претставува одмор, мир во кој тој ужива.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro