Sold out!

СОНЧОГЛЕДИ – АНГЕЛА ИВАНОВСКА

6,000.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: СОНЧОГЛЕДИ

Автор: Ангела Ивановска

Материјал: Сув пастел

Производство: 2018 г.

Цена: 6000 ден

Димензии: 50 см х 70 см

АНГЕЛА ИВАНОВСКА

Родена 2000 година во Скопје. Се бави со сликарството како хоби и воедно студира на Природно математичкиот факултет во Скопје. Уште од раната возраст обожува да црта разни пејзажи, портрети, животни и слично. Учествува на разни натпревари и конкурси. Најчесто слика со акрил на платно, а поретко и со сув пастел или портрети со графит техника.
За неа уметноста претставува еден вид на бегство од овој суров реален свет. Место каде што душата е мирна и спокојна.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro