Sold out!

СРЕЌНА СЛИКА – НИКОЛА СТАНКОВСКИ 

1,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: Среќна слика

Автор: Никола Станковски

Материјал: Темпера

Производство: 2020 год.

Цена: 1000 денари

Димензии: 39,8 cm х 27,9 cm

НИКОЛА СТАНКОВСКИ 

Роден  2000 година, живее во Крива Паланка. Се занимава со сликарство уште од детството. Црта портрети, пејзажи, животни и друго со акрил, масло на платно и јаглен на хартија. Студира на Факултетот за Ликовни уметности Скопје. Учествувал на натпревари на кои  има добиено прво место на балканско ниво. За него цртањето претставува одмор, мир и спокој, негово безбедно место во кој тој ужива и се релаксира од реалноста и секојдневниот живот.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro