Sold out!

ТАНЦ НА СЛОБОДАТА – ЈУЛИЈА УРУМОВСКА

7,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: Танц на слободата

Автор: Јулија Урумовска

Материјал: Акрил на платно

Производство: 2022 год.

Цена: 7000 денари 

Димензии: 50 cm х 50 cm

ЈУЛИЈА УРУМОВСКА

Родена 1983г.  во Струмица.
Таа е доктор е по медицина и специјализант на Институт за радиологија.
Со сликање се занимава рекреативно од 2010г. како член на NGO Art Studiо под менторство на академски сликар Ирена Гапковска.
Позади себе има две групни изложби.
Првата во 2012г. во Младинскиот Културен Центар, Скопје насловена како “Од друг агол” и втората во  2016г. како дел од девојките од групата Gamma Creativo насловена “Дојди, види, око”,
Сака естетика и сака да креира вметнувајќи во делата бои и композиција кои го отсликуваат тоа што го чувствува во одреден момент.
Она што ја исполнува надвор од професионалните обврски е дефинитивно уметноста во секој облик: сликање, музика, филм, литература…

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro