ТОЈ И ЈАС – ЖИВОЈИН И ГОРДАНА ВИНЧИЌ

360.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: Тој и јас

Автор: Живојин и Гордана Винчиќ

Година на издавање: 2021

Цена:  360 денари

Издавач: Ројал арт Скопје

Страни: 233

Инфо: Ова дело е толку интимно…емотивно…длабоко…убаво…толку многу ликови и години прекрасно се преплетуваат..На овој начин се пренесува и остава Дрвото на Животот на нашите деца со сите потомци пред нас. Децата на Живоин Винчиќ имаат прекрасен и непроценливо најубав дневник за духовното, едукативното, физичкото и емотивното растење на својот татко, дневник во кој се вткаени сите прекрасни спомени од своите најблиски предци. Компарацијата со реките алудира на разновидни периоди од патот по кој тој минал. Со заминувањето на Винчиќ на некое друго подалечно место не престанува неговата улога- секогаш да се помогне таму каде што треба, таа улога ќе ја продолжат неговите деца, внуци и правнуци, а тој сигурно таму некаде по синото небо со другарите фрла мрежи испреплетени со рибарски приказни.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro