Sold out!

ЦВЕТЕН МОЗАИК ОД ГРЧКО – РИМСКАТА УМЕТНОСТ – ЕМИЛИЈА ЃЕРОСКА

2,500.00 MKD

Sold out!

Опис

 

Наслов: ЦВЕТЕН МОЗАИК ОД ГРЧКО – РИМСКАТА УМЕТНОСТ 

Автор: Емилија Ѓероска

Материјал: Мозаик во посебна техника со маслени бои

Производство: 2020 г.

Цена: 2500 денари

Димензии: 30 см х 30 см

ЕМИЛИЈА ЃЕРОСКА

Емилија Ѓероска е родена 1997 година во Битола. Дипломира на Економски факултет во Прилеп. Љубовта кон уметноста ја започнува уште во раните години, меѓутоа активно почнува да се занимава со неа,  после менторство од Иван Димитриевски. Изработува мозаици со разни мотиви, познати знаменитости, цркви, манастири, цвеќина и мотиви од Хераклеа – Битола. Во октомври 2019 година реализираше изложба “Мозаикот како сувенир на Битола” заедно со група ликовни творци. Во јануари 2020 година  заедно со групата ликовни творци реализираше уште една изложба во НУ “Спомен куќа Тодор Проески “- Крушево.

 

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro