Sold out!

ШТО АКО – ФРОСИНА СТАВРЕВСКА

6,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: ШТО АКО

Автор: Фросина Ставревска

Материјал: Акрил на платно

Година на изработка: 2021 год.

Цена: 6000.00 денари

Димензии: 70 cm х 90 cm

 

ФРОСИНА СТАВРЕВСКА
Родена 1980 година во Скопје.
Слика од најрана возраст, но активно се занимава со сликање во последните 3 години. Сликарството и е хоби.
Најчесто слика со акрил на платно. Има учествувано во неколку меѓународни натпревари. Слика апстрактни портрети и друго. Слика оригинални уметнички дела и репродукции.
“Сите ние сме уметници, кои ги сликаме нашите животи на платното на реалноста.  Измешајте ги боите на еден начин и применете ги емоциите либерално.  Не плашете се од покажувањето на вашите потези и над сè друго, проверете дали вашата уметност има душа. Единствена граница е нашиот ум.”
MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro