Sold out!

1 – ДИМИТАР ДИМИТРОВ

15,000.00 MKD

Sold out!

Опис

Наслов: 1

Автор: Димитар Димитров

Материјал: Масло на платно

Производство: 2022 год.

Цена:   15000 денари 

Димензии: 30 cm х 40 cm

ДИМИТАР ДИМИТРОВ

Академски сликар, роден во Таскент СССР 1973 година.
Средно уметничко завршил во Скопје, ликовна академија во Москва.
Член на ДЛУМ од 2004 година,член на ДЛУБ од 2007 година. Твори и живее во Битола.
Самостојни изложби КИЦ Скопје, КИЦ Куманово, Охридска банка Охрид, ОТО галерија Виена, Прогрес Белград, Софија, Тутунска банка Скопје, Малме Шведска.
Групни изложби: Њујорк, Софија, Будимпешта.
Учесник на многу меѓународни и домашни колонии. Координатор на колонојата ,”Борик-Охрид”
Сопственик на галерија во Битола.

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro