Бугарин – националност или професија – ОЛИВЕР РОМЕВСКИ

300.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: Бугарин – националност или професија

Автор: Оливер Ромевски

Година на издавање: 2015

Цена: 300 денари

Издавач: Ад Вербум

Страни: 140

Инфо: Во 2014-та година се појави првиот и единствен научен труд кој го разоткрива феноменот на бугарските пасоши за македонски државјани!

Книга која буквално научно ги обелодени сите потези на бугарската држава од пред сто години до сега, но и сите блокади и барања кои ќе ги постави Република Бугарија на Република Македонија.

Одговор на триесет и шест клучни прашања за Република Македонија! Која е бугарската, а која македонската државна стратегија?

Оваа  книга стана одлично четиво на студентите по политички науки. Во самата книга има и специјализирана анонимна анкета направена со Македонци-носители на бугарски државјанства. Во книгата е направено потполно разоткривање на целата структура и корумпирана процедура, која беше голем скандал во 2018 година, а авторот ја истражил и предвидел уште во 2014-та!?

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro