Најтешкото нешто – ОЛИВЕР РОМЕВСКИ

400.00 MKD

In stock

Опис

Наслов: Најтешкото нешто

Автор: Оливер Ромевски

Година на издавање: 2019

Цена: 400 денари

Издавач: Ад Вербум

Страни: 357

Инфо: „…урбана драма со бројни неочекувани животни пресврти, еден вид сурова приказна за љубовта и религијата, за злото и предавството, но и за непредвидливата и не ретко монструозна човечка особина за нанесување голема болка, поради алчност и страст. На едно место во текстот и самиот автор вели дека ова е приказна за судбината и јагодите создавајќи еден вид алегориска поврзаност со овој нежен плод кој на еден индиректен начин може да се земе и како своевиден водич низ наративниот тек на романот. Токму јагодите што се одгледуваат во близината на Скопје, всушност, ја претставуваат основата на оваа приказна бидејќи сѐ се врти околу нив, но тивко и ненаметливо и никогаш на прво место.“

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro